De-ComfortZone-Bilthoven-Utrecht-Logo.png

U kunt zich via de website www.decomfortzone.nl of telefonisch aanmelden voor behandeling bij ons.

Adres:

Prof. Bronkhorstlaan 10
3723 MB te Bilthoven
Gebouw 60, 2e verdieping Unit 67

Image Alt
Therapie
  /  Therapie

De Comfortzone biedt een gevarieerd aanbod van psychologische en therapeutische behandeling. Afhankelijk van de persoonlijke situatie en behandeldoelen zijn er verschillende soorten therapieën mogelijk. Vanuit de begeleiding wordt de focus binnen de therapie gelegd op het probleemoplossend en zelf genezend vermogen van de cliënt.

Klachten

Voel jij je down, angstig, eenzaam of zit je niet lekker in je vel? Dan kan De Comfortzone jou helpen. Ons doel is om jou te helpen bij het vinden van meer balans en geluk in je leven.

Onze ervaren therapeut Widad Douiri heeft ruime ervaring in het behandelen van verschillende klachten, zoals depressie, angst, fobieën, persoonlijkheidsstoornissen, obsessief-compulsieve stoornissen, aandacht- en concentratiestoornissen, eetstoornissen, verslaving, arbeidsgerelateerde problemen, levensfaseproblematiek, relatieproblematiek, stress en zelfbeeld.

We begrijpen dat het moeilijk kan zijn om de eerste stap te zetten, maar we willen je graag geruststellen dat de behandelingen gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek en bewezen effectief zijn. We bieden verschillende behandelmethoden aan.

Samen met jou kijken we naar de beste manier om jouw klachten te behandelen en om jouw persoonlijke doelen te bereiken. We willen jou weer de controle over je leven geven, zodat je weer volop kunt genieten van het leven.

 

De Comfortzone biedt behandeling voor de klachten:

 • Depressie
 • Angst
 • Fobieën
 • Persoonlijkheidsstoornissen
 • Obsessief compulsieve stoornissen
 • Aandacht- en concentratiestoornissen
 • Eetstoornissen
 • Verslaving
 • Arbeid gerelateerde problemen
 • Levensfase problematiek
 • Relatieproblematiek
 • Stress
 • Eenzaamheid
 • Zelfbeeld

Individuele Therapie

Individuele therapie bij De Comfortzone is een behandeling die gericht is op het verbeteren van je mentale gezondheid. Widad kan je helpen bij het begrijpen van jezelf en het aanpakken van problemen waar je mee worstelt.

Tijdens de therapie krijg je de mogelijkheid om te praten over je gevoelens, gedachten en gedrag. Widad zal naar jouw verhaal luisteren en je helpen om de problemen waar je mee worstelt beter te begrijpen. Door samen te werken, kan je nieuwe manieren ontdekken om met deze problemen om te gaan en een gezondere levensstijl te ontwikkelen.

Widad zal je verschillende technieken aanreiken om je te helpen, afhankelijk van de specifieke problemen waar je mee worstelt. Deze technieken kunnen bestaan uit cognitieve gedragstherapie, psychodynamische therapie, EMDR of andere vormen van psychotherapie. Widad zal je ook praktische vaardigheden en strategieën aanreiken om beter om te gaan met stressvolle situaties en om je mentale gezondheid te verbeteren.

De therapie bij De Comfortzone is gericht op het vinden van oplossingen voor je problemen en het ontwikkelen van vaardigheden die je in staat stellen om beter om te gaan met de uitdagingen van het dagelijks leven. Het is belangrijk om te onthouden dat therapie een proces is dat tijd, toewijding en openheid vereist. Door samen te werken met Widad kan je jouw mentale gezondheid en welzijn verbeteren en een gelukkiger leven leiden.

Tijdens een vrijblijvende telefonische kennismaking is er de mogelijkheid om alle vragen te stellen rondom de therapie en welke behandelvorm het beste bij u past en/of te besluiten wel of niet een afspraak te maken voor een officieel intake gesprek. Tijdens de intake wordt een anamnese afgenomen en bespreken we samen het behandelplan, waarna de therapie start.

Relatietherapie (IBCT)

“Op een ander niveau elkaar leren kennen- zonder de verbinding met jezelf te verliezen…”

IBCT (Integrative Bahavioral Couple Therapy) is een moderne vorm van relatietherapie voor stellen. Het uitgangspunt voor IBCT is: Accepteer wat je niet kan veranderen en steek je energie in die zaken die zich wel in positieve zin laten veranderen. Ieder stel komt weleens in een discussie terecht of ervaart problemen binnen de relatie. De vraag is alleen wat doe je als disharmonie niet meer overgaat of in intensiviteit toeneemt? Ga je elkaar mijden of maken jullie elkaar juist steeds vaker verwijten?

Bij De Comfortzone onderzoeken we middels IBCT samen met het koppel wat er nodig is om elkaar beter te begrijpen en effectiever met elkaar te kunnen communiceren om weer de verbondenheid met elkaar te kunnen voelen. De IBCT-therapie is naast de reguliere relatietherapie ook geschikt voor koppels waar een affaire heeft plaats gevonden, bij problemen rondom seksualiteit of als individueel traject in te zetten. Daarnaast werkt IBCT-relatietherapie bij verschillende soorten relaties, dus ook bij LHBTI+ en/of open relaties. Bij IBCT-relatietherapie staat privégedrag centraal, zoals gevoelens en gedachten. In plaats van de focus te leggen op veranderen van privégedrag van de ander richt men zich in deze therapie op de acceptatie ervan.

In tegenstelling tot andere vormen van gedragstherapie, is deze vorm meer ervaringsgericht en meer waarde gestuurd: Men leert prettige gevoelens of verontrustende gedachten te accepteren om een doel die door waarden geïnspireerd is na te streven. 

Traumaverwerking (EMDR)

Bij De Comfortzone kun je ook terecht voor het verwerken van een trauma middels Eye movement desensitization and reprocessing (afgekort EMDR). EMDR is een therapeutische behandelmethode die met name toegepast wordt bij mensen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS).

Een essentieel element is het belasten van het werkgeheugen, terwijl teruggedacht wordt aan een traumatische ervaring. Deze werkgeheugen-belasting wordt onder andere bereikt door oogbewegingen. Soms worden ook links-rechtsgeluiden via een koptelefoon toegepast of links-rechtsaanrakingen op de knieën (’tappen’). EMDR wordt vaak toegepast om de vastgelopen verwerking van traumatische ervaringen weer op gang te helpen. Het is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident.

Behandelvormen

De Comfortzone biedt de volgende behandelmethoden aan:

 • ACT (Acceptance Commitment Therapy);
 • CGT (Cognitieve Gedragstherapie);
 • Psychodrama, DGT (Dialectische Gedragstherapie);
 • Schemagerichte Therapie;
 • Voice-Dialogue (Afgeleid van Jungiaanse psychotherapie);
 • IBCT (Intergrative Behavioral Couple Therapy);
 • TA-Therapie (Transactionele Analyse);
 • Probleemoplossende therapie;
 • KOP-schema (Klachten= Omstandigheden x Persoonskenmerken);
 • EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing).
Wil je meer weten over De Comfortzone? Volg ons op Instagram.