De-ComfortZone-Bilthoven-Utrecht-Logo.png

U kunt zich via de website www.decomfortzone.nl of telefonisch aanmelden voor behandeling bij ons.

Adres:

Prof. Bronkhorstlaan 10
3723 MB te Bilthoven
Gebouw 60, 2e verdieping Unit 67

Image Alt
“Het gezicht achter De Comfortzone: Mijn persoonlijke en professionele reis”
  /  Blog   /  “Het gezicht achter De Comfortzone: Mijn persoonlijke en professionele reis”

“Het gezicht achter De Comfortzone: Mijn persoonlijke en professionele reis”

Het heeft me enige tijd gekost om de knoop door te hakken en te beslissen om deze blog te schrijven. Er waren talloze twijfels die door mijn gedachten spookten. Emoties zoals onzekerheid en angst begonnen plotseling de overhand te nemen. Hoewel ik heel goed wist waarover ik wilde schrijven, bleef ik twijfelen over hoe openhartig ik mijn kwetsbaarheden moest delen. Hoever kan ik gaan in het tonen van mijn kwetsbaarheid? Wat zijn de grenzen die ik niet moet overschrijden? Wat ik absoluut wilde vermijden, was dat mijn doordachte kwetsbaarheid afbreuk zou doen aan de oprechtheid van mijn verhaal. Maar na een reeks constructieve gesprekken met mezelf, kon ik gelukkig al die onzekerheden en twijfels tijdelijk opzijzetten (in het denkbeeldige prullenbakje).

Uiteindelijk besloot ik toch een poging te wagen, met dat stemmetje in mijn achterhoofd dat me influisterde: “Wat je niet doodt, maakt je sterker…” En wie weet, misschien maak ik hierdoor inderdaad een groei door.

Daar gaan we dan, maar laten we eerst kennismaken. Mijn naam is Widad Diouri. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen: een dochter van 14 en een zoon van 8 jaar. Beroepsmatig werk ik als psycholoog binnen de GGZ, maar ik heb ook mijn eigen praktijk waar ik relatietherapie, individuele therapie, EMDR, trauma-behandeling, en meer verzorg.

Als persoon ben ik iemand die graag uitdagingen aangaat en soms bewust afwijkt van conventionele paden. Ik bekijk kritisch alles wat als normaal wordt beschouwd en ben niet tevreden met voorgekauwde antwoorden. Mijn nieuwsgierigheid strekt zich uit tot wat mensen beweegt en wie ze werkelijk zijn. Deze eigenschappen zijn in mijn optiek van onschatbare waarde om een oprechte connectie te maken met anderen. Het type connectie waarbij barrières doorbroken worden en gedachten een veilige uitlaatklep vinden, zonder de vrees voor oordeel. De setting die ik creëer, ademt veiligheid, vrijheid, transparantie, gelijkwaardigheid, betrouwbaarheid en een vleugje humor. Dit vormt de hoeksteen van mijn aanpak.

Daarnaast geloof ik sterk in het delen van relevante ervaringen met anderen. Dit heeft een aanzienlijke positieve invloed op menselijke interacties. Het schept een gevoel van vertrouwen en gelijkwaardigheid. Door mijn eigen kwetsbaarheid te tonen, moedig ik anderen aan om zich ook open te stellen. Dit verrijkt de gespreksdiepte. Mensen voelen zich comfortabeler om hun angsten en onzekerheden te delen, wat leidt tot passende ondersteuning. Ik hoop dit effect ook te bereiken door het schrijven van blogs over mijn eigen leven. Hierin wil ik zowel mooie als uitdagende momenten delen, mijn onzekerheden en angsten belichten, en mijn gedachten als psycholoog en als vrouw, moeder en dochter onthullen. Mijn ultieme wens is dat mensen uiteindelijk de moed vinden om hun eigen verhalen bespreken te delen, geïnspireerd door mijn eigen ervaringen die ik met hen deel. Daarom zal ik met volledige toewijding mijn eigen verhaal vertellen, met oprechtheid en authenticiteit als kernwaarden.

Zorg goed voor jezelf en tot de volgende…

“Voor meer informatie over de verschillende therapieën die we aanbieden, van relatietherapie tot EMDR, kunt u terecht op onze therapieën pagina.”